Witamy na Forum Polonii w Dallas!

Poncz cytrusowy

Na kazdy temat...... Czyli wszystko co ci spac nie daje albo lezy na watrobie ;-)

Moderator: kris_k

gabrielakoniczynka
Posty: 4
Rejestracja: śr maja 29, 2013 7:33 am
Lokalizacja: Polska
Kontaktowanie:

Poncz cytrusowy

Post autor: gabrielakoniczynka » pn cze 17, 2013 4:34 am

Poncz cytrusowy
1 butelka czerwonego wytrawnego wina,
2 goździki,
cynamon,
anyż gwiazdkowy,
2 łyżki cukru,
sok z cytryny,
sok z pomarańczy,
karmel,
3 łyżki czarnej herbaty,
1/2 l wody,
Zaparz herbatę. Po 5 min odcedź esencję i wlej do wina,
dodaj cukier, anyż, cynamon i goździki. Podgrzej. Dopraw sokiem pomarańczowym i cytrynowym. Więcej na http://www.hitek.cba.pl
Koniczynka

doprzodu
Posty: 2
Rejestracja: wt cze 18, 2013 3:24 am
Kontaktowanie:

Post autor: doprzodu » wt cze 18, 2013 3:29 am

A z jakiej to okazji :)

gabrielakoniczynka
Posty: 4
Rejestracja: śr maja 29, 2013 7:33 am
Lokalizacja: Polska
Kontaktowanie:

Bez okazji

Post autor: gabrielakoniczynka » wt cze 18, 2013 8:00 am

Poncz najlepiej pić bez okazji.
:D
Jeśli musisz mieć okazja to może nią być opublikowanie mojego forum
http://www.hitek.cba.pl
Koniczynka

pollen
Posty: 3
Rejestracja: wt lip 09, 2013 5:37 am

Re: Poncz cytrusowy

Post autor: pollen » wt lip 09, 2013 5:42 am

gabrielakoniczynka pisze:Poncz cytrusowy
1 butelka czerwonego wytrawnego wina,
2 goździki,
cynamon,
anyż gwiazdkowy,
2 łyżki cukru,
sok z cytryny,
sok z pomarańczy,
karmel,
3 łyżki czarnej herbaty,
1/2 l wody,
Zaparz herbatę. Po 5 min odcedź esencję i wlej do wina,
dodaj cukier, anyż, cynamon i goździki. Podgrzej. Dopraw sokiem pomarańczowym i cytrynowym. Więcej na http://www.hitek.cba.pl
mniam, brzmi smacznie :)

olgawtorek123
Posty: 3
Rejestracja: pn lip 15, 2013 12:23 pm
Kontaktowanie:

Post autor: olgawtorek123 » pn lip 15, 2013 1:15 pm

na pewno jest pyszny:) Ja robiłam kiedyś poncz jabłkowy ale był taki sobie.

syndyk
Posty: 5
Rejestracja: wt lip 16, 2013 2:25 am

Post autor: syndyk » wt lip 16, 2013 3:20 am

ehhh ten anyż mnie trochę odstrasza :P

liczi
Posty: 435
Rejestracja: wt sie 06, 2013 5:57 am

Post autor: liczi » śr sie 07, 2013 4:32 am

Mnie tam anyż nie odstrasza a przepis muszę koniecznie wypróbować :)

TomekM
Posty: 8
Rejestracja: wt wrz 17, 2013 4:55 am

Re: Poncz cytrusowy

Post autor: TomekM » pn wrz 30, 2013 7:34 am

gabrielakoniczynka pisze:Poncz cytrusowy
1 butelka czerwonego wytrawnego wina,
2 goździki,
cynamon,
anyż gwiazdkowy,
2 łyżki cukru,
sok z cytryny,
sok z pomarańczy,
karmel,
3 łyżki czarnej herbaty,
1/2 l wody,
Zaparz herbatę. Po 5 min odcedź esencję i wlej do wina,
dodaj cukier, anyż, cynamon i goździki. Podgrzej. Dopraw sokiem pomarańczowym i cytrynowym. Więcej na http://www.hitek.cba.pl
Pierwszy raz robiliśmy poncz cytrusowy. Przepis jest świetny, nam smakuje bez żadnych modyfikacji.

Marianak
Posty: 1
Rejestracja: czw kwie 17, 2014 3:04 pm

Post autor: Marianak » czw kwie 17, 2014 3:06 pm

Muszę przyznac sprawdziłem ten przepis, zrobiłem i jestem jak najbardziej zadowolony. Świetna sprawa łatwa do wykonania coś dla prawdziwych koneserów ; )
http://potrawysmaczne.blog.interia.pl/

Kazimierz91
Posty: 2
Rejestracja: wt maja 27, 2014 2:40 am

Post autor: Kazimierz91 » wt maja 27, 2014 2:42 am

przepis kapitalny :D i znajomym smakowało :)

empireofmind
Posty: 17
Rejestracja: pt lis 23, 2012 3:45 am
Lokalizacja: Poznań

Post autor: empireofmind » śr maja 28, 2014 3:58 am

Świetnie to wygląda. Zawsze się zastanawiałem, by zacząć robić poncz na imprezy, ale jakoś później zapominałem o tym, a to zdecydowanie dobre rozwiązanie szczególnie na upalne dni. po za tym zobaczcie sobie jeszcze na te pomysły z zakresu gastronomii i gotowania. Internet jest na szczęście pełen taki różnych informacji oraz inspiracji, więc nie ma co narzekać na nudę i monotonie pod tym względem.

Julita
Posty: 25
Rejestracja: pt kwie 18, 2014 4:48 am

Post autor: Julita » śr maja 28, 2014 4:52 am

To musi być dobre , z chęcią bym spróbowała :D

erazm1488
Posty: 11
Rejestracja: śr maja 28, 2014 5:06 am

Post autor: erazm1488 » śr maja 28, 2014 5:09 am

Nie przepadam za przyprawami korzennymi, stąd moje pytanie, czy da się je czymś zastąpić? A może można w ogóle usunąć je z przepisu? Wiem, że to zupełnie inny smak, ale goździki, anyż i cynamon kojarzą mi się z rozgrzewającymi napojami na zimowe popołudnia... a tutaj jednak do zimy sporo brakuje :)

____________________
Tanio wygrało, drogo przegrało http://marek89.tumblr.com/ pora na inspekcję!
Ostatnio zmieniony pn wrz 08, 2014 9:06 am przez erazm1488, łącznie zmieniany 1 raz.

Ulake
Posty: 2
Rejestracja: pt maja 30, 2014 2:24 am
Kontaktowanie:

Post autor: Ulake » pt maja 30, 2014 2:25 am

Mniam, brzmi ciekawie. Muszę zrobić niedługo :)

lama1980
Posty: 4
Rejestracja: czw maja 22, 2014 9:05 am
Kontaktowanie:

Post autor: lama1980 » pt maja 30, 2014 3:26 am

Ciekawe jak smakuje bo brzmi apetycznie.Dziękuję za przepis,sprawdzę.
Znacie tą firmę? Zapewnia kompleksowe usługi montażu i naprawy eolet, a także montaż pełnej automatyki.

Odpowiedz

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 8 gości