Witamy na Forum Polonii w Dallas!
moze jakis polonijny dom w dallas ?
Moderator: kris_k
-
moze jakis polonijny dom w dallas ?
jestem tu ,w dallas tx, od ponad 30 lat i ciagle sie zastanawiam i mysle o ''domu polskim" w dallas. czy by bylo dosyc chetnych i by to prosperowalo ? bylo by fajne miejsce na zabawy,wystawy, wesela ,spotkania,szkolke polska ,muzeum, itp . rzucam ten temat na forum i bede czekac na odpowiedzi ,ludzi z dallas i okolicy. pozdrawiam polonie.
O ile wiem , probowano cos na ten temat robic w 1991 roku ale nie znalazlo to wiekszego poparcia. Wieksza czesc pytanych nie widziala wtym dla siebie zadnej korzysci (a co ja z tego bede mial?)i tak sie zakonczyla ta proba. Byly nawet zbierane pieniadze na ten cel, ktore pozniej zostaly zwrocone ludziom wplacajacym na ten cel. Cel jest szczytny, wiec moze warto wznowic ten temat i czekac na odzew...
Polski Dom
Temat Polskiego Domu jest czesto poruszany na zebraniach PAT. Dom taki jest bardzo potrzebny i nie musi to byc duzy obiekt. Na poczatek wystarczylby lokal gdzie mogl by sie miescic bar i sala do organizowania imprez typu urodziny ,wesela ,zabawy itp. Musi to byc inwestycja ktora bedzie przynosila jakis dochod .Najlepiej ,gdyby znalazla sie niewielka grupa inwestorow.A wiec szukajmy filantropow.Pozdrawiam Jurek
dom polonii
Uwazam pomysl za godny duzego uznania. Czas przerwac ten przeklety marazm niemocy i beznadzieji. Duze naglosnienie projektu i gleboka wiara
w sukces napewno zaowocuja powstaniem takiego centrum polonijnego jak juz istniejace w innych nawet duzo mniejszych aglomeracjach.
Ja deklaruje swoja pomoc i wsparcie. Mysle, ze nizbedne bedzie poparcie
oraz modlitwa naszego Duszpasterza oraz calego srodowiska przykoscielnego. Projekt powinien tez zaangazowac wszystkie organizacje
Polonijne i zamozniejszych rodakow.
Popieram
Roman O.
w sukces napewno zaowocuja powstaniem takiego centrum polonijnego jak juz istniejace w innych nawet duzo mniejszych aglomeracjach.
Ja deklaruje swoja pomoc i wsparcie. Mysle, ze nizbedne bedzie poparcie
oraz modlitwa naszego Duszpasterza oraz calego srodowiska przykoscielnego. Projekt powinien tez zaangazowac wszystkie organizacje
Polonijne i zamozniejszych rodakow.
Popieram
Roman O.
-
dziekuje za odpowiedzi. troche malo jednak. moze duzo ludzi w polonii nie wie ze te forum istnieje. jak rozglosic ten forum ? mowic ludziom ze istnieje ,dac oglosznie w gazetce koscielnej lub na stronie internetowej jakies polonijnej organizacji. te forum jest darmowe i fajna forma oglaszania i porozumiewania sie wsrod polonii dallas ,i nie tylko. za to dziekuje administracji ! moze jednak wlasnie administracja dolozy starania zeby te forum bylo popularniejsze. dziekuje jak zawsze za wasz czas i zycze przyjemnych dni.